keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pinaattiset jauhelihacannelonit Italia-fiilistelyä varten!

Tämä on sitä Italia-fiilistelyä parhaimmillaan. Oikein täyteläinen ja juustoinen pastavuoka punaviinin kanssa nautittavaksi. Tuhtiutensa ansiosta vuoasta riittää isommallekin seurueelle kun istutte iltaa. Alunperin tämä resepti on löytynyt Sara La Fountainin kirjasta, mutta tarvittavien raaka-aineiden ollessa kauppareissulla hukassa, ruokalaji muuntautui korvaavilla ainesosilla omanlaisekseen. 
Viime kerralla tätä kokatessamme lisäsimme mukaan myös lihaa mausteineen ja tuntui, että pastavuokamme on vihdoinkin saavuttanut lopullisen muotonsa ja on ansainnut tulla jaetuksi eteenpäin. Tässä siis cannelonivuoan resepti, laita Giuseppe Verdi soimaan, kaada itsellesi reilu lasillinen tuhtia punaviiniä ja ala kokata, ah!

                                      
Puoli pkt canneloneja
Kastike:
750 g paseerattua tomaattia
loraus oliiviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tl yrttejä kuivattuna (esim. timjami, oregano, meirami, salvia kynteli..)
2 rkl sokeria
suolaa
Täyte: 
tilkka öljyä
1 kokonainen valkosipuli silputtuna
1 iso sipuli silputtuna
400 g jauhelihaa
1 tl paprikamaustetta
lihaliemikuutio
ripaus currya
1 rkl salviaa (tai puolet, jos käytät kuivattua)
350 g ricottajuustoa
100-150 g parmesaanijuustoa, raastettuna
paketti tuoreita pinaatinlehtiä
suolaa
mustapippuria
1/2 dl mustaleimaista emmentaljuustoa raastettuna

Tee ensin tomaattikastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna porista n. 10 minuuttia. Laita kastike sivuun. 
Tee seuraavaksi täyte. Kypsennä tilkassa öljyä kuumalla pannulla jauheliha ja lisää sipulit pehmenemään. Mausta paprikamausteella, currylla ja murenna joukkoon yksi lihaliemikuutio. Lisää salvia kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarkista maku ja liha sivuun. Sekoita kulhossa ricotta, parmesaaniraaste ja yhdistä ne lihaan. Silppua pinaatinlehdet ja lisää täytteeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Työnnä täyte käsin cannelonien sisälle, niiden ei tarvitse olla täpötäynnä. Asettele täytetyt cannelonit laakean uunivuoan pohjalle ja kaada tomaattikastike niiden päälle. Ripottele pinnalle hieman emmentalraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes cannelonit ovat pehmeitä ja juusto saanut väriä.
Nauti hyvässä seurassa punaviinin kera!
Nosta vuoka uuniin vieraiden saapuessa. Asettele alkupaloiksi pikkupurtavaa laidasta laitaan, cannelonivuoka valmistuu ja vetäytyy antipastoa nauttiessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti