keskiviikko 26. elokuuta 2015

Vanhan ajan vesivoi

Olin innoissani, kun luin tästä vanhan ajan kikkakolmosesta! Tällä tavoin on ennen vanhaan "jatkettu" voita ja saatu riittoisasti yhdestä voipaketista monta vakallista levitettä. Maistuu ihan täydeltä voilta, suosittelen lämpimästi!

250 g voita
2,5 dl ruokaöljyä
5 dl kädenlämpöistä vettä
suolaa maun mukaan

Ota voi ja ruokaöljy lämpenemään, vesivoi sekoittuu parhaiten kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Sekoita ainekset sauvasekoittimella huolellisesti yhtenäiseksi nesteeksi. Kaada kannellisiin rasioihin ja jääkaappiin jähmettymään.
Tee valkosipuli- tai yrttivoita lisäämällä sekoitusvaiheessa vesivoihin mieleiset mausteet, esim. ruohosipulin kanssa voi maistuu todella hyvältä!
 

2 kommenttia:

  1. Nyt on voipurkit mihin kaataa, otettu sivuun ja pesty, perästä kuuluu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtistaa!! Muista varmistaa, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä kun aloitat valmistuksen ja sekoita vesivoita, kunnes seos on täysin yhtenäistä "litkua" :) !

      Poista