Eikö jaksaisi tehdä aina niitä iänikuisia jauhelihapihvejä ja ruskeaa kastiketta? Teeppä välillä tonnikalapihvejä, se on ihan yhtä simppeliä mutta ihan liian harvoin tulee avattua pari tölkkiä ja kokkailtua siitä aivan yhtä maittavat pihvit. Jos teillä tökkii kalan syönti muksujen keskuudessa, tämä saattaisi jopa mennä läpi..
Nämä kannattaa herkutella muusin ja kermaviilikastikkeen kera, tämän alunperin silakan makupariksi tarkoitetun kermaviilikastikkeen reseptin olen saanut pikkutyttönä Laura-mummaltani, joka antoi meidän muksujen kokkailla apunaan ruokaa laittaessaan. Kylmä kastike oli helppo ja turvallinen pienten ruuanlaittajien kokattava. Teen kastikkeen edelleen samalla kaavalla kuin yli 20 vuotta sitten.
Pihvit
(10 kpl)
n. 1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 sipuli
3 tlk tonnikalapaloja öljyssä
reilusti tuoretta tilliä
2 munaa
hieman sitruunan mehua
sitruunapippuria
suolaa
(voita paistamiseen)
Laita korppujauhot kermaan turpoamaan. Silppua sipuli ja valuta tonnikala. Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa pihvitaikina. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa tai laita n. 225 c uuniin kypsymään. Pihvit ovat valmiita, kun ovat väriltään vaaleanruskeita.
Laura-mumman kermaviilikastike kalalle
kermaviilipurkki
1 rkl sinappia
sitruunapippuria
ruohosipulia
1 rkl kurkkusalaattia
vähän sokeria
Silppua ruohosipuli ja yhdistä aineet keskenään. Anna tekeytyä n. 20 minuuttia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ikimuistoiset ruokahetket syntyvät vanhoista reseptiaarteista, jotka toimivat vuosikymmenistä toiseen - retroherkkuja! Ennen oli paremmin, kokattiin aitoa, mutkatonta ja ennen kaikkea herkullista ruokaa murehtimatta suolasta ja rasvasta. Blogista löytyy herkkuja laidasta laitaan - joskus väkerretään kaikki alusta alkaen itse. Joskus on kiire ja oikaistaan einesten avulla, joskus tehdään salaisia makunautintoja jotka syödään vasta kun kaikki ovat menneet nukkumaan. Miten sinun mummasi sen teki?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti