lauantai 5. syyskuuta 2015

Papunen kokkaa papumuhennosta, jiihaa!

Tuleeko teille ikinä himotusta papuihin? 
Mä katsoin muksuna isäni seurana ihan mahdottoman paljon länkkäreitä. Kaikki kävi, niin vakavahenkiset "Vain muutaman dollarin tähden" kuin rennot "Trinitytkin". Yksi juttu näissä elokuvissa tyyleistä huolimatta ei muutu - se on papumuhennos! Jostain syystä stetsonpäiset miehet syövät aina papumuhennosta.. olivat he sitten saluunassa tai kanjonin reunalla. Ja jo pikkutyttönä katselin sitä touhua vesi kielellä!

En väitä, että tämä olisi autenttista amerikkalaista papumuhennosta jota cowboyt voisivat syödä, mutta tyydyttää oman papu-kaipuuni aina kun näen länkkärisankarien niitä lappaavan nassuunsa niiltä metallisilta lautasiltaan nuotion rätistessä. Näin syksyn ollessa ovella alkaa kummasti myös kaivata lämmittävää chiliä ruokaansa. Maistahan ja kerro mitä tykkäät, tämä sopii niin alkupalaksi vaalean leivän kera kuin riisin kaverina pääruokanakin!

n. puoli kg tuoreita tomaatteja
puoli pkt pekonia
2 täyslihamakkaraa
3-4 valkosipulia
loraus worcestershirekastiketta
1 tl fariinisokeria
chiliä maun mukaan siemenet poistettuna ja silputtuna
tölkki valkoisia papuja 
suolaa & mustapippuria 

Kypsennä pekoni ja makkarat paistinpannulla kypsän rapeiksi.
Kuutioi tomaatit ja kypsennä ne yhdessä valkosipulin, worcestershire-kastikkeen, sokerin ja chilin kera. Anna kiehahtaa ja pidä kattilaa tovi miedolla lämmöllä ja anna ruuan kuplia. Lisää lopuksi pavut, pekoni ja makkarat muhennokseen. Keitä kunnes pavut lämpenevät ja mausta suolalla sekä pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti