perjantai 28. elokuuta 2015

Kaikki on turhaa, paitsi suklaa! Kesän suklaa-mansikkakakku

Suklaakakku.
Täyteläinen, tuhti maku, kostea keskeltä, päällä raikkaita kesän mansikoita kermavaahtoon upotettuna. Siitä on tässä helpossa mutta laadukkaassa kakussa kyse. 
Kakku pitää aika täpäkästi muotonsa, koska siinä on paljon ehtaa suklaata. Tästä syystä se on täydellinen syötävä myös piknikillä, pakatkaa kermavaahto ja mansikat erikseen mukaan, levittäkää huopa niitylle ja alkakaa nauttia! Jos ei pidä kiirettä, vinkkinä voin kertoa, että kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta, seuraavaan päivään on vain vähän vaikeaa odottaa kun tietää, mitä jääkaapissa odottaa ;)
Suklaan sulatuksesta se alkaa..

2 levyä laadukasta, suomalaista tummaa suklaata
175 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl ruokosokeria
5 keltuaista
reilu 1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl täysmaitoa
5 valkuaista
Päälle koristeluksi kermavaahtoa ja mansikoita ja kirsikoita
Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja reunat leivinpapereilla. Pilko suklaa kulhoon ja sulata se vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri keskenään vatkaimella, lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja vatkaa huolellisesti sekaan. Siivilöi jauho ja lisää suola, suklaa sekä maito. Vatkaa valkuaiset erillään kovaksi vaahdoksi, vaahto on riittävän kovaa kun se ei liiku vaikka käännät kulhon ylösalaisin :). Kääntele valkuaisvaahto taikinan sekaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita. Paista 175 c uunin keskitasolla 30-35 minuuttia riippuen siitä, miten tahmaista siitä haluat. Kakku on valmista, kun puutikulla kokeillen on reunoilta kiinteämpi, keskeltä löysempi.
Anna kakun jäähtyä rauhassa ja ota se vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. 
Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Nauti hyvässä seurassa kahvikupin äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti