sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pula-ajan lanttumunkit

Uunituoreita lanttumunkkeja, maistuis varmaan sullekin?
No nyt sitä pula-ajan sapuskaa! Ensimmäinen viritelmä, mustikkapiirakka, ei oikein ottanut tuulta siipiensä alle, mutta tämä kokeilu saavutti jo suuren suosion. Maisteluraatiin kuuluneet 60-vuotiaat ja yksi 90-vuotias ylistivät lanttumunkit arvoon arvaamattomaan! Maussa taisi olla tosiaan se häivähdys vanhaa aikaa..
Ja olivat nämä kyllä hämmentävän maukkaita, toki niitä kokatakseen täytyy tykätä lantusta, sehän on selvä ;) !
Mutta suosittelen kokeilemaan, ota aikamatka pula-ajalle ja tee lanttumunkkeja! Herkuttele munkit ison puolukkahillovuoren ja piimälasillisen kera, eiköhän siinä ole nostalgiaa kerrakseen hetkeksi aikaa!

2-3 lanttua
suolaa
vettä
1 sipuli
1 tl rasvaa
keitinlientä tai maitoa (itse käytin maitoa)
2-3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl pippuria
1 muna

Pese ja kuori lanttu ja leikkaa se paksuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota lanttuviipaleista pyöreällä muotilla kakkuja ja lado ne vierekkäin pellille (itse jätin tämän vaiheen tekemättä suurimmasta osasta lanttuviipaleita - olivat jo valmiiksi passelin pyöreitä). 
Käytä tähteeksi jääneet lantunpalat seokseen, joka levitetään lanttujen päälle. Hienonna lantunpalat ja sekoita sipulisilppuun, jonka olet ruskistanut tilkassa rasvaa. Lisää vielä joukkoon lantun keitinliemessä tai maidossa turvotetut korppujauhot sekä suola, pippuri, sokeri ja muna. Sekoita tasaiseksi ja levitä seosta lanttukakkujen päälle. 
Uuniin mars!
Paista lanttuja uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes ne ovat ruskeita. Tarjoa puolukkahillon ja keitettyjen ohrasuurimoiden tai perunan kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti