tiistai 1. joulukuuta 2015

Pehmeät piparkakkupalat, eli varaslähtö joulun odottamiseen!

Iki-ihana, Kaikkien Aikojen Jouluherkut-lehti on ilmestynyt taas tällekin vuodelle! Olen lehden kestotilaaja, siitä on helppoa pitää kiinni kun lehti ilmestyy vain kerran vuodessa :D. Selailimme sitä poikien kanssa ja yhtäkkiä meillä oli armoton hinku leipoa jotain! Yhdessä valikoitiin leipomukseksi pehmeät piparkakkupalat ja niitä maistellessa tuntui jo vähän joululta.. illalla laitettiin vähän kynttilöitä palamaan ja kuunneltiin "Poro juoksee tunturilla". Laulu ei ole varsinaisesti joululaulu, joten sitä on luvallista jo kuunnella.. jotain taikaa lapsuuden jouluista laulussa silti on, kuunnelkaapa youtubesta <3. Ei siihen kuulkaas enää kauaa ole kun enkelikellot kilisevät, neilikka, havut ja inkivääri tuoksuvat ja jostain kuuluu "en etsi valtaa loistoa"..

2 kananmunaa
1 1/2 dl fariinisokeria
50 g sulatettua voita 
1/2 dl öljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl pomeranssin kuorta
1 dl maitoa
(meidän versiossa mukaan tulee vielä 100 g tummaa suklaata)

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita munaseokseen voi ja öljy varovasti käännellen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa noin 20x30 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. 
Paista taikinalevyä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä taikinalevy. (Tässä vaiheessa me sulatettiin vesihauteessa tumma suklaa ja levitettiin se leivosten päälle jähmettymään, mutta tämä vaihe ei kuulu alkuperäiseen reseptiin.)
Koristele taikinalevy sokerikuorrutteella ja helmikoristeilla. Leikkaa taikinalevy neliöiksi tai ota muotilla kuvioita.

1 kommentti:

  1. Onpas kauniita! Hyvä lisä tuo tummasuklaa ;) Niin jouluisen näköisiä ja varmasti myös makuisia.

    VastaaPoista