keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tahmea karviaiskakku


Se on hieman sitkeä, keskeltä kostea ja reunoilta napakka. Ei mikään kaikista tyylikkäin näky jos visuaalista nautintoa kaipaa.. mutta sitäkin maukkaampi! Herkullinen kahvipöydän hymistyttäjä joka maistuu täyteläisesti syksyltä, nams! Ohje on Lisa Lemkeltä kirjasta Syödään Porukalla, suosittelen lämpimästi lukemaan läpi, toinen toistaan ihanampia reseptejä ja ruokakokonaisuuksia mietitty illanistujaisten teeman mukaisesti :). Käytin alkuperäistä reseptiä enemmän karviaismarjoja. Niitä kuuluisi originellissa ohjeessa olla vain 150 g kakun reunoille aseteltuna. Minä vuorasin koko kakun :D ! Ja näin ollen pidensin myös paistoaikaa reilusti ja laitoin loppuvaiheessa vuoan päälle folion, ettei kakku tummuisi liikaa. Tuli vähän omanlainen kakku siis, karviaisia ei vain voi olla koskaan liikaa. Tässä alkuperäinen versio, miten sinä sitä muokkaisit? :)

150 g karviaisia
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
125 g sulatettua voita
3/4 dl huoneenlämpöistä täysmaitoa
175 g raastettua mantelimassaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista sopivat palat kakkuvuokaasi ja vuoraa vuoka niillä. Puolita karviaiset.
Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Siirrä kulho syrjään.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita voi, matio ja mantelimassa huolellisesti joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina irtopohjavuokaan. 
Levitä karviaiset kakun reunoille.
Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kakun tulee olla kypsä reunoilta mutta hieman sitkeä keskeltä. Kannattaa kokeilla tikulla. Anna kakun jäähtyä ja irrota se vuoasta. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele halutessasi karviaisilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti