lauantai 5. joulukuuta 2015

Kotikutoinen Mysli

Eikö ole jotenkin hurjan kuulosita, miten koko ajan uutisoidaan, että kaikessa kaupasta ostettavassa on paljon piilosokeria? Mistä kaikesta sitä nyt sitten saa? Ilmeisesti ainakin kaikista valmisruuista, jogurteista, muroista.. 
Rakastan mysliä. Ihan tolkuttomasti. Rapeaa mysliä on ihanaa rouskutella luonnonjogurtin kera aamiaisella. Myslipaketit ovat vain jääneet jo kauan kaupan hyllyille, kun alkoi kuulua juttuja piilosokereista. 

Sitten keksin alkaa valmistaa myslit itse. Saapahan valita juuri mieleisensä täytteet, käyttää niin paljon makeutusta kuin tarpeelliseksi kokee ja tietää tasan tarkkaan, mitä mysliinsä on laittanut. Ja suhteessa siihen, miten paljon epäilee lisäaineita ja myrkkyjä elintarvikkeissa olevan, kokonaisuutta voi keventää entisestään valitsemalla luomua <3.
Mysliä uunipellillä, paahtoprosessi kesken!
5 dl kaurahiutaleita
3 dl rusinoita, kuivattuja hedelmiä & marjoja
1 dl kaakaonibsejä
2 dl siemeniä 
3 dl pähkinöitä
1/2 dl oliivi- tai kookosöljyä
3 rkl hunajaa
kanelia
kardemummaa
inkivääriä
ripaus suolaa 

Yhdistä kaurahiutaleet ja pähkinät. Kuumenna kattilassa öljy, hunaja, mausteet ja valuta seos hiutale-pähkinä-seoksen sekaan. Sekoita huolella. Levitä seos uunipellille ja paahda mysliä uunissa 175 c noin 15 minuuttia tai kunnes mysli alkaa saada hieman väriä. Kääntele välillä, mikäli tarpeellista.
Ota mysli uunista ja yhdistä paahdetut hiutaleet kaakaonibsien, kuivattujen hedelmien ja marjojen sekä siemenien kera.

Säilytä mysli kuivassa ja nautiskele jogurtin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti