lauantai 5. joulukuuta 2015

Pähkinäinen kermatoffee / joulukarkit 2015 osa 1

Joulu tulee ja olen yrittänyt kovasti keksiä, mitä tekisin rakkailleni joululahjaksi. Suuriin meillä ei tänä jouluna ole varaa, mutta jotain pientä olisi kiva antaa, eleenä edes. Näillä vuosilla on aika vaikeaa antaa aikuiselle mitään tavaraa lahjaksi. Tuntuu, että omistetaan jo kaikkea mahdollista ja ilman lahjan saajan mielipidettä on vaikeaa mennä mitään valitsemaankaan, mitäs jos se ei tykkääkään? Joka vuosi samat ongelmat!

Tänä jouluna ajattelin ratkaista ongelman tekemällä rakkailleni herkkuja! Meitä kaikkia kun yhdistää rakkaus hyvään ruokaan ja makeallakin herkutellaan kun joulun pyhät koittavat. Ja ainakin itse arvostan itsetehtyjä lahjoja todella paljon :). Laitoin siis pystyyn pienen karkkipajan ja valmistin pähkinäisiä kinuskikarkkeja! Löysin reseptin tämän vuoden Kotivinkin joulunumerosta.
Ovat helppoja valmistaa, vaikkakin äkkimakeita, niinkuin fudget aina. Kun näitä herkkuja asettelee lahjapakkaukseen, kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi ja talouspaperia, näistä kun saattaa irrota hieman rasvaa.

1 sitruuna
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
1 1/2 dl maapähkinävoita
1 dl tomusokeria
Päälle: pistaasipähkinöitä (omissani tosin oli casheweita)

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5-8 minuuttia, kunnes seos on ruskeaa ja kinuskimaisen paksua.
 Nosta kattila pois liedeltä. Lisää seokseen voi, maapähkinävoi, raastettu sitruunankuori ja tomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla noin 15x20 cm:n kokoinen reunallinen vuoka tai rasia. Laita toffee vuokaan, painele tasaiseksi. Vedä terävällä pikkuveitsellä palojen merkkiviivat valmiiksi. Vaihtelua kuvioihin saat vaikka vinoneliöillä.
 Asettele palojen päälle kuoritut ja puolitetut pistaasipähkinät. Nosta toffee kylmään jähmettymään pariksi tunniksi. Leikkaa fudgelevy viivojen mukaan annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti